Efektem licznych kulinarnych prób i błędów Tess Rafferty jest zbiór opowiadań, które pomogą każdej pani domu uniknąć kompromitacji.


Tess uwielbia gotować. Przez wiele lat próbowała osiągnąć mistrzostwo w kuchni i choć raz urządzić idealne przyjęcie. Po wszystkich kulinarnych wpadkach, które przeżyła, już nic nie jest jej straszne!

Efektem jej licznych kulinarnych prób i błędów jest zbiór opowiadań, które pomogą każdej pani domu uniknąć kompromitacji i pomogą zachować idealny spokój w każdej sytuacji.

Skoro ona się nacierpiała, ty nie musisz!

Dzięki poradom Tess jedynym, co będzie się rozsypywać w twoim życiu, to mąka na kuchennym blacie. Książka, którą trzymasz w rękach, to nie zbiór skomplikowanych przepisów na wymyślne smakołyki. Znajdziesz w niej rady, które przydadzą ci się, kiedy skomplikowane przepisy zawiodą, akurat wtedy horda gości wali do twoich drzwi, a jedyne, co masz ochotę zrobić ze swoją fantazyjną książką kucharską, to włożyć ją do piekarnika i spalić.

No to do dzieła!

Tess Rafferty przez ponad siedem lat pracowała jako scenarzystka kultowego programu komediowego The Soup, parodiując gwiazdy oraz zmuszając swoich współpracowników do udziału w wystawnych kolacjach, które później opisywała. Kiedy nie stara się sprostać wyśrubowanym standardom, organizując przyjęcia, i nie uczy się włoskiego, Tess w dalszym ciągu występuje na scenie jako komik stand-upowy w Los Angeles. Można ją również zobaczyć, jak komentuje wydarzenia w VH1.

Ta smakowita książka jest kulinarnym pamiętnikiem napisanym dla tych z nas, którzy kochają jedzenie, ale nie zawsze mają pewność, że nie otrują gości. Do tej pory żadna atrakcyjna brunetka nie krzątała się po kuchni z takim wdziękiem. Musicie poznać tę nową błyskotliwą autorkę. Panie i Panowie, oto Tess Rafferty. Bon appétit!
Cathryn Michon, autorka książki The girl genius guide to life

Tess Rafferty
Przepis na katastrofę
Wydawnictwo Pascal
Premiera: 19 marca 2014


Moja pierwsza rada: zrób sobie drinka!

Książki kucharskie powinny zawierać osobny rozdział na temat rozczarowania.

To, co na pierwszy rzut oka wyglądało jak prezerwatywa, okazało się torebką herbaty rumiankowej. Tak bardzo się napracowałam, żeby się przespać z miłośnikiem ziołowych herbatek!

Następnie musisz jeszcze tylko przykryć indyka, wstawić go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, nalać sobie drinka i się zrelaksować.

Jeśli chodzi o ciasta, to mężczyźni podchodzą do nich tak samo jak do nagiej kobiety. Każde ich zadowala.

Spokojnie. Pieczenie to nie operacja chirurgiczna. Jesteś w kuchni. Tu nie musisz robić wszystkiego idealnie. Nieważne, czy coś zawalisz, ludzie i tak to zjedzą, i to ze smakiem.

Związki są jak posiłki – zdarzają się chwile, że nic się w nich nie klei.

 
Wesprzyj nas