My New Roots to książka zarówno dla tych zainteresowanych zdrowym odżywianiem, jak i tych, którzy po prostu lubią smacznie zjeść. Sto oryginalnych i nigdzie wcześniej niepublikowanych przepisów.


My New RootsKsiążka twórczyni kultowego bloga My New Roots z potrawami kuchni roślinnej – w tym także wegańskiej i często bezglutenowej.

My New Roots to przykład na to, w jaki sposób dobre i świadome jedzenie może wpływać na jakość życia. Sarah szanuje swoje ciało i chce dla niego jak najlepiej. Prowadzi bloga po to, żeby inspirować do podejmowania lepszych decyzji żywieniowych w codziennym życiu. Odżywa się wszystkim, co zdrowe, nigdy nie liczy kalorii, a jej przepisy wyglądają i smakują fantastycznie.

Jej kuchnia podporządkowana jest zmianom pór roku. Jej przepisy są proste, ale zdarzają się też takie nieco bardziej skomplikowane – wszystkie jednak podane są w przystępny sposób oraz zilustrowane pięknymi zdjęciami.

***

„Siła tkwi w prostocie i w sezonowych składnikach. Sarah Britton napisała książkę, w której pokazuje kuchnię bez nabiału, cukru i glutenu. Jej dania są lekkie i kolorowe, jednocześnie pożywne i oryginalne. Wprowadza czytelnika w świat nowości i składników będących w Polsce od niedawna. Na stronach tej przystępnie napisanej książki, dowiemy się też, jak przygotować masła orzechowe, mleko roślinne oraz jak kiełkować i gotować rośliny strączkowe.”
– Eliza Mórawska, White Plate

„Połączenie radości gotowania z dbałością o dobór składników oraz niebanalne kompozycje kulinarne pociągają każdego kucharza. Sarah Britton wie, jak sprawić, by jedzenie było sexy, jej przepisy czarują nie tylko wegetarian”.
– Agnieszka Kręglicka

Sarah Britton
My New Roots
Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku
Przekład: Dariusz Żukowski
Wydawnictwo Marginesy
Premiera: 28 września 2016


 
Wesprzyj nas