Anna Starmach, jurorka MasterChefa i absolwentka prestiżowej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu, udowadnia, że szybko i tanio można wyczarować wspaniałe potrawy. Mało tego, nie trzeba być mistrzem kuchni, by tego dokonać.
W książce znajdziecie 70 przepisów na potrawy, które wywrą niezapomniane wrażenie na wszystkich, którzy ich spróbują. W Niezbędniku odnajdziecie dodatkowo 16 praktycznych porad, które pomogą wam osiągnąć kolejny stopień wtajemniczenia w gotowaniu.
Ze wstępu do książki:
Nie wiem czy to twoja pierwsza książka kucharska, ale na pewno jedyna, która będzie ci towarzyszyć każdego dnia, która udowodni ci, że gotowanie może być proste i przyjemne, z którą nie będziesz mógł się rozstać. Wystarczy jedyne dwadzieścia pięć minut w kuchni i nie więcej niż dwadzieścia pięć złotych na zakupy, aby przygotować coś pysznego.
Ta książka to aż siedemdziesiąt pomysłów na pyszne śniadania, obiady, podwieczorki, kolacje. Wszystkie przepisy są sprawdzone nie raz i nie dwa: były testowane na mojej rodzinie, przyjaciołach oraz znajomych. Są proste (niektórym może się wręcz wydawać, że za proste) i nie wymagają skomplikowanych składników. Znajdziesz tu przepisy na swoje ulubione dania albo poznasz całkiem nowe smaki. Pokażę ci, jak zrobić najlepsze na świecie zapiekanki, przyrządzić aromatyczne mięsa i ryby, upiec tort bez pieczenia i przygotować najlepszy na świecie krem czekoladowy do chleba.
To książka inna niż wszystkie, bo od dziś to twoja książka. Notuj w niej, pisz na marginesach, zaginaj strony, doklejaj uwagi, zmieniaj proporcje, dokładaj składniki. Gotowanie to zabawa, bardzo pożyteczna zresztą, bo przynosi smaczne efekty. Ucieszą one nie tylko ciebie, ale i twoich bliskich.
Nareszcie nie trzeba się zastanawiać: Co dzisiaj ugotować? Co kupić? Koniec z marudzeniem na temat braku czasu, tudzież wypchanego portfela, od dziś gotować może każdy.
Anna Starmach
O autorce
Wygrała konkurs „Gotuj o wszystko” organizowany przez Dzień Dobry TVN, jest jurorką programu MasterChef oraz prowadzi autorski program na antenie TVN Style Pyszne 25. Odbyła staże w słynnych restauracjach w Polsce i Europie.
Anna Starmach
Pyszne 25
Smakowite dania w zaledwie 25 minut i za nie więcej niż 25 złotych!
Wydawnictwo Znak Literanova
Premiera: 21 marca 2013
Kupiłam wczoraj 2 część i jestem zawiedziona! Co się stało ze zdjęciami??? Zdjęcia portretowe Ani są szaro-bure zupełnie do niczego jak telefonem robione. Zdjęcia potraw też liche…ręce mi opadły 🙁 Część pierwsza którą opisano tutaj jest śliczna. Zdjęcia są takie apetyczne, że nie mogłam sie oderwać od oglądania i takiego miałam smaka na cz.2 i spotkał mnie wielki zawód. Nie polecam niestety cz.2 Przepisy, jak to przepisy, jest ich milion w internecie, książki kulinarne kupuje się moim zdaniem dlatego, że przyciągają oko i cieszą swoją wizualną formą. Cz.1 spełnia ten warunek, cz.2 zdecydowanie NIE.